INTERVIEW: Søren Bebe

”Jazzen er unik i og med den rummer så store mængder af improvisation og leg.”

Den 03. september gæster Søren Bebe MantziusLive med sin trio. Vi har derfor taget os en snak med Søren om hvad der gjorde at han valgte at forelske sig i jazzmusik, og hvorfor du skal glæde dig til en søndag i selskab med hans trio.   

 

"Jeg har selv spillet musik siden jeg var 8 år. I begyndelsen mest pop, rock og blues. Men på et tidspunkt, da jeg var omkring 13-14 år fik jeg to plader med guitaristen John Scofield og lidt senere en plade med pianisten Oscar Peterson. Og lige præcis den blanding af jazz og blues satte noget i gang i mig og jeg blev “hooked” og begyndte at lytte og spille mere og mere jazz.”

 

Søren Bebe har udgivet ’Home’, A song for you’ m.fl. GAFFA har bl.a. anmeldt den sidste plade med ordene: ”’Home’ er et uhyre vellykket, sanseligt og sensitivt udspil af international klasse”.
”Fælles for det musik jeg hører og selv skriver er at melodien er i centrum. Jeg elsker en god, smuk melodi. Og så må der gerne være en form for kant under. Noget der går lidt imod, så det ikke bliver naivt eller alt for ’sødt’. Det er en fin balancegang og er noget af det der optager mig mest når jeg skriver.” 

 

Trioen vil til koncerten, bestå af Bebe på flygel, Kasper Tagel på kontrabas og Jeppe Gram på trommer. Tre af Danmarks ypperste jazzmusikere og sværvægtere indenfor den nordiske jazz. Trioen blev dannet for 10 år siden på et sommer-jazz-kursus på Vallekilde Højskole som var arrangeret af Jazzdanmark.
Når jeg tager ud og spiller er det den gode melodi der er i højsædet. Vi krydrer også repertoiret med et par kendte numre fra jazzens “standard repertoire” og ellers har vi altid en fest på scenen, hvilket plejer at smitte af på publikum, om de er den garvede jazzveteran, eller dem der lige har opdaget jazzen. Slutter Søren Bebe.

 

Inden koncerten vil Restaurant Mantzius servere en lækker jazzbrunch.

Du kan se menuen her: ‌Jazzbrunch‌
Køb billetter til koncerten og brunch her: Søren Bebe Trio