INTERVIEW: Sigurd Barrett

"Vi har danske helte, der er ligeså seje som Spiderman!"

På søndag d. 17.9. kommer Danmarks tungeste dreng indenfor børneunderholdning til MantziusLive. Sigurd Barrett vil fortælle dig og dine yndlingsbørn om vores alles historie, nemlig Danmarkshistorien. Vi fik os derfor en snak med ham om projektet og hvorfor det er så vigtigt at vi får formidlet vores egne historier og fortællinger samt hvordan idéen bag projektet opstod og hvorfor musik er så vigtig i formidlingen 

 

Jeg har brugt 6 år. 6 år på at idéudvikle, skrive materiale, søge penge til at lave nogle delprojekter, som skulle være nonkommercielle, f.eks. 40 iPad spil, 40 film, 40 sange osv. – alt er i 40, fordi selve bogen er i 40 afsnit. Det har været super sjovt, at folde projektet så meget ud! Nu er vi nået til sidste kapitel: Liveshows! 

Det er en festforestilling. Jeg fortæller alle de fede historier og alle de vilde historier. Og så syntes jeg i øvrigt også at børn i vores tid bombarderes med alle mulige underholdningstilbud fra Disney og Pixar og alle mulige underholdningsgiganter, men vi har faktisk her i Danmark nogle mindst lige så fede historier som Disney har, vi har nogle helte som er mindst lige så seje som Spiderman! 

 

Historier er vigtigefordi vi alle er en del af historien, og fordi vi alle er med til at præge historien, og det vi gør i dag, er det som bliver morgendagens historie. Det syntes jeg er en smuk pointe, fordi børnene ikke nødvendigvis tænker historier sådan – det gjorde jeg i hvert fald ikke, da jeg var barn, der tænkte jeg ”åh skal vi læse alt det der om noget der skete en gang. Hvad har det med mig at gøre?” Jeg synes det er så vigtigt at fortælle, at de/vi står faktisk på skuldrene af vores forfædre og deres bedrifter. Og så står vi et sted nu hvor vi skal tage stilling til hvordan skal verden være fremover, og det synes jeg er en rigtig spændende tanke at give videre. 

 

Jeg har spillet adskillelige gange på MantziusLive, hver gang har været en fantastisk oplevelse, og jeg kan enormt godt lide at komme der.
Jeg føler mig hjemme dels fordi jeg har spillet der så mange gange, men også fordi plejer at komme mange mennesker. Det er et trygt sted at være, der er nogle gode forhold. Der bliver lavet god lyd, og der er mulighed for at jeg kan agere sammen med publikum, fordi MantziusLive har den størrelse den har, men det er også bare en rigtig fed koncertvenue. Jeg glæder mig til at komme tilbage på søndag! 

 

Vil man fordybe sig mere i Sigurds Danmarkshistorie inden det går løs på søndag kan man gøre det her.

Vi har desuden sørget for en lækker børnebrunch, menuen kan ses her: NYHED: Spis brunch i børnehøjdeNYHED: Spis brunch i børnehøjde

Og mangler du stadigvæk at få købt din billet kan det gøres lige her: Sigurd Barrett - Danmarkshistorie